ADE Pool Party: hitte en opblaasbare unicorns | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

ADE Pool Party: hitte en opblaasbare unicorns

ADE Pool Party: hitte en opblaasbare unicorns

Een zwemfeestje midden in de herfst. Een combinatie die een paar jaar geleden haast ondenkbaar zou zijn geweest, totdat hitjesmachine Sam Feldt in 2015 op het idee kwam om het jaarlijkse Amsterdam Dance Event te verrijken met een Pool Party – de allereerste ooit. De edities uit 2015 en 2016 waren een groot succes en dus was het geen verrassing dat er ook afgelopen woensdag weer gefeest en gezwommen kon worden in een zo goed als uitverkocht Sloterparkbad.
 

Je moet er maar op komen en het voor elkaar krijgen. Sam Feldt: “Ik probeer met mijn muziek de zomer naar mensen toe te brengen, zelfs op een herfstachtige avond in Amsterdam. Hoe tof is het dan wel niet om dat te kunnen doen met een superzieke poolparty?!

Dansen in het water met een spetterende line-up
Geen woord aan gelogen natuurlijk. Zwemmend uit je dak gaan en ondertussen overheerlijke, zomerse en vooral tropische house voorgeschoteld krijgen dankzij een spetterende line-up. De maker van onder andere Summer On You en Show Me Love had - net als tijdens de vorige edities - weer aardig wat muzikale vrienden opgetrommeld om de boel op stelten te zetten, samen met de honderden feestbeesten in het water. Van Nederlandse helden als Jay Hardway, Girls Love DJs, The Him en Cat Carpenters tot aan toppers die flink wat kilometers hebben moeten afleggen om erbij te kunnen zijn, zoals de Australische dj’s Throttle en Hook n Sling. Of Martin Jensen en Robert Falcon, al zijn Denemarken en Duitsland wat minder ver dan Australië. Het zijn in ieder geval allemaal dj’s met wie Sam Feldt heeft samengewerkt en die op welke manier dan ook verbonden zijn met hem en zijn muziek.Sam Feldt himself als ultiem hoogtepunt
Het was bizar warm in het Sloterparkbad, maar dan ook écht warm. We hadden geen thermometer op zak, maar een graadje of veertig was het zeker wel. Hoe fijn is het dan om eventjes wat verkoeling op te zoeken in het water, of buiten in de rokersruimte als je geen zin had om te zwemmen? Een retorische vraag, maar zeker geen onbelangrijke.

Het werd nog heter toen Sam Feldt begon aan zijn set, maar toch was dit met stip één van de meest verfrissende sets die we dit jaar hebben gehoord. Iedereen ging volledig uit zijn dak bij elke track en zijn hele repertoire kwam in sneltreinvaart voorbij. Van zijn eerdere bekende hits tot aan alle nummers van zijn nieuwe album Sunrise. Tropical house op z’n best, want dat is natuurlijk waar Sam Feldt bekend om staat. Tijdens zijn optreden kwamen er regelmatig extra muzikanten op het podium die zijn set op allerlei manieren extra kleur gaven. Van vocalisten tot aan gitaristen: alles werd uit de kast gehaald voor het huzarenstukje van de nacht.

Alles aanwezig
Wat eigenlijk al meteen opviel toen we binnen kwamen, was dat alles tot in de puntjes geregeld was om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Een nette garderobe met een scala aan kluisjes om je waardevolle spullen veilig in op te bergen, toffe kraampjes waar je allerlei hapjes en drankjes kon krijgen, lekkere verkoelende ijsjes die zelfs tot in het zwembad zelf werden verkocht, een cocktailbar in de vipruimte en vriendelijk personeel dat zich overduidelijk ook goed aan het vermaken was. Én… opblaasbare unicorns! Uiteraard, die mochten niet ontbreken.

Qua geluid en lichtshow werden onze oren en ogen letterlijk weggeblazen, in positieve zin. Dankzij een volledig tropisch aangeklede stage, vergaten we spontaan dat het herfst is. Sterker nog: dat we überhaupt in Nederland waren. Volgend jaar weer?
Na zijn set nam Sam Feldt ruimschoots de tijd om met al zijn fans op de foto te gaan of om gewoon simpelweg even een praatje te maken. Ook voor ons was hij beschikbaar om in een afgesloten ruimte kort wat vraagjes te beantwoorden. Zo verklapte hij alvast dat we tijdens Amsterdam Dance Event 2018 zo goed als zeker weer een Pool Party kunnen verwachten. Dus als je er dit jaar niet bij was, dan heb je volgend jaar in ieder geval weer een nieuwe kans om erbij te zijn.

Én… in november komt hij met nóg meer nieuwe muziek! Een primeurtje dat we niet zagen aankomen, zeker omdat hij onlangs nog een heel album heeft uitgebracht. “Ik kan er nog niet heel veel over vertellen, maar in november horen jullie er sowieso meer over. Dan begin ik namelijk ook met mijn USA Tour, waarbij ik vergezeld zal worden door een voltallige band. Onlangs ben ik ook een samenwerking aangegaan met een gitarist, dus er komen nog heel veel toffe dingen aan!”

We kunnen dus terugkijken op een meer dan geslaagd zwemfeestje. Wij zijn volgend jaar ook weer van de partij, want het was zeker voor herhaling vatbaar!

Tekst Nichal Joosse
Beeld Joris Raaijman

Genre: