Italiaans op zijn best: Joseph Capriati verovert Awakenings | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Italiaans op zijn best: Joseph Capriati verovert Awakenings

Italiaans op zijn best: Joseph Capriati verovert Awakenings

Hij is zo’n beetje kind aan huis bij Awakenings en had tijdens de zaterdag van het Amsterdan Dance Event zijn eigen avond in de Gashouder: Joseph Capriati. Met enkele bevriende dj’s zette hij een technoavond van jewelste neer.
 

Wie op de vrijdag van Awakenings ook naar het feest is geweest, valt meteen twee dingen op: ondanks dat de avonden allebei uitverkocht waren, lijkt het drukker in de zaal en het aantal technoliefhebbers uit het buitenland is aanzienlijk groter dan voor Joris Voorn, die de avond daarvoor het hoogtepunt van zijn eigen Awakenings was. De Italiaanse vlaggen wapperen je tegemoet. Het is duidelijk: Joseph Capriati heeft een trouwe fanbase.

Die fans moeten bij binnenkomst nog best een tijdje volhouden voordat de gastheer van de avond zijn entree op het podium maakt: Capriati staat als afsluiter op zijn eigen feest. De beurt is eerst aan Luigi Madonna & Markantonio, die de vaart er zo vroeg op de avond al lekker in hebben zitten. Ze weten het publiek te enthousiasmeren, maar draaien nog niet vol gas: die eer lijken ze te willen bewaren voor hun collega’s, later op de avond.

Fan voor het leven
Het is druk op de dansvloer. Wie een wc-bezoekje wil plegen, moet even geduld hebben. Je loopt langs een heuse massagekraam, waar menig feestganger zich ontspannen laat masseren. Verderop is de merchandisekraam, waar je shirts, jacks, petten en waaiers van Awakenings kunt kopen. Je ziet dan ook genoeg mensen met een Awakeningspet op het feest rondlopen. Zo klaar als een klontje: eenmaal op Awake, ben je fan voor het leven.De beurt is aan Dj Tennis, die weet te vermaken, maar niet verrassen. Zijn set is een welkome mix van de soms iets rustigere tracks, afgewisseld met het betere beukwerk, maar op de een of andere manier worden we niet warm of koud van de set van de van oorsprong Italiaanse dj. Duimen dat zijn landgenoot het er later op de avond beter vanaf brengt.

Technopionier
Het stokje wordt overgedragen aan een van oudste rotten in de technoscene: Sven Väth. De Duitse dj ziet er relaxt uit, maar zijn tracks zijn dat alles behalve: Väth heeft er zin in en dat is goed te horen in zijn platenkeuze. Waar de dj in sommige sets nog wel eens een tikkeltje saai kan zijn, weet hij nu van begin tot eind te boeien.  Wie zich afvraagt of Väth, inmiddels 51, niet rijp is voor een dj-pensioen mag zijn of haar mond spoelen: deze pionier van de technoscene weet nog altijd hoe hij een publiek moet bespelen.

Als Pan-Pot met zijn tweetjes achter de draaitafel kruipen, lijkt de avond op zijn hoogtepunt te zijn. Om half vijf is de zaal nog steeds rammend vol en met het zweet op ons bovenlip dansen we in het licht van tientallen laserstralen die op de schitterende discobal schijnen, tot onze voeten bijna niet meer kunnen. Wat was dit een briljante set! Het Duitse duo, die we tevens woensdag op hun avond in De Marktkantine mochten aanschouwen, blijkt er na vier dagen ADE nog steeds even hard tegenaan te kunnen en is stiekem de favoriete artiest voor ons die avond.

Tijd voor Capriati
Dan dimmen de lichten en wordt met veel bombarie de gastheer voor die avond, Joseph Capriati, aangekondigd. Een enkele Italiaanse vlag wordt in de lucht gehouden en de zaal ontploft als de kleine man, maar grote dj zijn eerste track uit de speakers laat knallen. Capriati doet wat er van hem verwacht wordt: rammend hard zijn eigen feest afsluiten. Het tempo ligt nog net iets hoger dan de rest van de avond, maar past perfect bij het moment, met als hoogtepuntje toch wel zijn mix van de track Equinox van Cleric: het perfecte voorbeeld van hoe je snoeiharde techno op een perfecte manier kunt mixen een melodieuze sound.Voordat we het weten is het al bijna 08.00 uur ‘s ochtends. Met gemak hebben we deze Awakenings tot het einde kunnen volbrengen. Joseph Capriati was een waardige gastheer voor de zaterdagavond van Awakenings op Amsterdam Dance Event en wij kunnen met pijn in onze voeten, maar een lach op ons gezicht richting huis. Dit was de Italiaanse dj op zijn best.

Tekst Daisy Heyer
Beeld Photo-company

Genre: