Dit is hoe ADE zich inzet voor een betere leefomgeving | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Dit is hoe ADE zich inzet voor een betere leefomgeving

Dit is hoe ADE zich inzet voor een betere leefomgeving

Het is vandaag de Dag van de Duurzaamheid. Een prachtige reden om aandacht te besteden aan een van de meest bijzondere evenementen tijdens Amsterdam Dance Event: ADE Green.
 

ADE Green vindt plaats op 18 oktober (ADE-woensdag) in het DeLaMar Theater. Voor het vijfde jaar op rij brengt ADE Green–mede mogelijk gemaakt door Absolut en ADE -de belangrijkstedenkers en vernieuwers op het gebied van innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke verandering samen met de elektronische muziekgemeenschap. Het uitwisselen van kennis, elkaar inspireren en tot samenwerkingskansen komen om de sector te vernieuwen is het credo.

Richard Zijlma, directeur van Amsterdam Dance Event:
“Ruim 9.000 invloedrijke spelers en 375.000 festivalbezoekers bijeenkomen. De industrie heeft wereldwijd bereik en impact als geen ander. Die kracht wil ADE Green aangrijpen om de sociale-en duurzaamheidstransitie aan te jagen op grote schaal. Bovendien lenen festivals en evenementen zich uitstekend als testing ground voor innovatie op het gebied van logistiek, afval, energie, mobiliteit en watermanagement.”

ADE Green heeft een uitgebreid programma. Zo komt Nadya Tolokonnikova  (van het Russische Pussy Riot) langs, zullen er panels zijn om bij te wonen en kan je natuurlijk meedoen met een van de workshops. Verschillende thema’s zullen worden aangesneden: Hoe maken we een evenement volledig circulair? Hoe versterkt het nachtleven de LGBTQ+-gemeenschap en vice versa? En welke innovaties gaan het komende festivals?

Carlijn Lindemulder, organisator ADE Green:
“De overstap naar een nieuwe economie vergt nieuw denken. Juist in onze sector is het cruciaal bestaande processen door te lichten en aan te passen, met collectief gebruik van elkaars kennis en technologieën. Duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke verandering moeten een integraal onderdeel vormen van het hedendaagse festival-en evenementenbeleid. Dat dit kan -zonder concessies te hoeven doen aan de bezoekerservaring, of met de vinger te wijzen-is inmiddels bewezen.”

Check alle informatie en het programma hierrrrr!

Beeld ADE Green

Genre: