Dante Klein: Zo bereidt de nieuwe generatie zich voor op ADE | DJ Mag NL - Living & Breathing Dance Music
Living & breathing dance music!

Dante Klein: Zo bereidt de nieuwe generatie zich voor op ADE

Dante Klein: Zo bereidt de nieuwe generatie zich voor op ADE

Het is niet gemakkelijk om de dancescene binnen te dringen als artiest. Zomaar grote boekingen krijgen is er niet bij. Dat weet ook Dante Klein, in het dagelijks leven Max Krul.
 

Het gaat hem echter wel voor de wind. De twintiger staat aan de voet van iets dat een mooie carrière zou kunnen worden. Releases op Spinnin’ Records helpen hier natuurlijk aan mee. Tijdens ADE staat hij op grote events als SLAM Mixmarathon, niet mis. DJ Mag NL sprak Dante Klein.

Hoe is het voor jou om op te treden in de Ziggo Dome tijdens de SLAM Mixmarathon tijdens ADE?
“Dat is natuurlijk wel een droom van iedereen die graag op het podium staat. Ik vind het een grote eer! Vooral als je kijkt wie daar allemaal al heeft gestaan.”

Hoe bereid je je voor op zo’n optreden?
“Eigenlijk heel simpel. Ik kijk snel of er nieuwe muziek uit is en wat ik misschien leuk zou vinden om te kunnen die draaien op zo’n avond. Alles op rekordbox zetten en gaan. Wat ik verder doe tijdens ADE? Dan ben ik 24/7 bezig. Ik heb meetings, persconferenties, press day, meet & greets, shows, etentjes enzovoort.”

LEES OOK: 'Dante Klein krijgt award voor ruim 150 miljoen streams op Spotify'

Je doet mee aan het tv-programma The Next Icons. Hoe is het om zoveel in de spotlight te staan? 
"To be honest vind ik het nu echt heel erg leuk om te doen! Die spotlight bevalt me wel. Het is heel leuk om de hele tijd camera’s om je heen te hebben want zo leer je daar mee om te gaan. Ik merk dat ik nu ook veel beter voorkom op camera in vergelijking met een jaar geleden. Aangezien ik in Nederland nog niet zo groot ben is dit natuurlijk ook goed voor de Nederlandse promo."

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
“Ik durf het niet te zeggen. Ik vind het leuk om te kijken wat er gebeurd. Natuurlijk zie ik mezelf wel groter en wijzer en meer ervaren in de scene maar of ik 200 shows in een jaar doe dan durf ik niet te zeggen. De komende tijd komen er meer clubplaten aan, maar ook wat popplaten!”

Genre: