Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
8 April 2024, 13:00

Peggy Gou kondigt debuutalbum 'I Hear You' aan en deelt single

Het album verschijnt in juni via XL

Peggy Gou

Peggy Gou heeft details bekendgemaakt over haar debuutalbum 'I Hear You'. Luister hieronder naar de eerste single, '1+1=11'.

De 10 nummers tellende LP, die op 7 juni wordt uitgebracht via XL Recordings, wordt beschreven als een hoogtepunt van de carrière van de Zuid-Koreaanse DJ en producer tot nu toe. "'I Hear You' is meer dan alleen mijn debuutalbum. Het belichaamt talloze uren toewijding in mijn reis om iets tijdloos te creëren, en is een bewijs van de kracht van luisteren, naar onszelf en naar elkaar", zei Gou over de release. 

De plaat bevat zowel haar Lenny Kravitz-samenwerking, 'I Believe In Love Again', als de hitlijst '(It Goes Like) Nanana' uit 2023. 

'1+1=11' gaat vergezeld van een video, geregisseerd door en met in de hoofdrol de IJslands-Deense kunstenaar en goede vriend van Gou, Olafur Eliasson. Hij ontwierp ook de "ring of ears" op het albumartwork (hierboven afgebeeld). Een bewerkte versie van zijn gedicht, 'Your Planet Seen From Within', verschijnt op het openingsnummer, 'Your Art'. 

"Beeldhouwkunst en dans zijn beide non-verbale talen. Soms moet je gewoon bewegen om te communiceren", zegt Eliasson. "Dat is wat er gebeurde toen ik Peggy voor het eerst ontmoette. We waren aan het lunchen, aan het praten over onze gedeelde interesses in psychosonics, ritme en beweging, en om haar de bewegingen te laten zien waar ik het over had, stond ik op in het restaurant om te dansen. 

"Ik was heel blij dat ze me later vroeg om op video te dansen voor een van haar aankomende releases en om de beeldtaal ervoor te ontwikkelen", vervolgde hij. "Door dans – belichaamde verkenning van de ruimte – samen te brengen met kleurrijke schaduwen, lichten en spiegels, was ik in staat om enkele van de belangrijkste interesses die mijn kunst lange tijd hebben gevormd, in een geheel nieuwe context te brengen. Samenwerken was lonend en erg leuk."

Pre-order/bewaar 'I Hear You' hier.

In 2023 werd Peggy Gou verkozen tot 's werelds nummer 1 house-dj als onderdeel van DJ Mags Top 100 DJs-poll en kwam ze binnen op nummer 9 in de algemene lijst.

Play Video