Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
12 April 2024, 17:00

Faithless bevestigt dat er nieuwe muziek op komst is

Sister Bliss en Rollo maakten de aankondiging op sociale media, rechtstreeks vanuit hun studio

sister_bliss_press_digital-27_0_0

Faithless heeft bevestigd dat er nieuwe muziek en meer liveshows op komst zijn.

De Britse dansmuziekiconen maakten de aankondiging op sociale media en legden uit dat het overlevende duo Sister Bliss en Rollo na de trieste dood van frontman Maxi Jazz in december 2022 na een langdurige ziekte doorging met het opnemen van materiaal.

"Zoals velen van jullie hebben gemerkt, zijn we terug... Sommige shows zijn al aangekondigd, maar we konden de zomer niet beginnen zonder een kleine persoonlijke noot", luidde het bericht. “Maxi stierf iets meer dan een jaar geleden en we missen hem uiteraard elke dag. Bedankt voor al je vriendelijke woorden van steun het afgelopen jaar. Het heeft echt heel veel betekend.

"In de tussentijd zijn we nooit gestopt (konden niet stoppen, wilden nooit stoppen!) met het maken van muziek. Zelfs tijdens Maxi's lange ziekte hebben we 'All Blessed' opgenomen en uitgebracht, en nu eindelijk, acht jaar na ons laatste live optreden, hebben we keren terug naar de festivalpodia”, vervolgden ze. "We gaan ook nieuwe muziek uitbrengen; we zijn feitelijk in de studio terwijl we dit schrijven."

In februari bevestigde Faithless plannen voor hun eerste liveshow in bijna tien jaar in Camp Bestival in augustus. De show wordt aangekondigd als een "eerbetoon aan Maxi en een viering van alles wat geweldig is aan het genre dat ze opnieuw hebben gedefinieerd" via historische releases zoals 'Insomnia'.

In hun nieuwe post schreef Faithless dat de nieuwe shows ‘speciaal’ zullen zijn: ‘Een viering van ons verleden, onze muzikale liefdes, van de man zelf en natuurlijk onze muzikale toekomst.’

Sindsdien zijn er nog meer data onthuld, waaronder Oxfordshire's Wilderness Festival, Glastonbury en Elbjazz in Hamburg, Duitsland. Vorige maand deelde Sister Bliss de video van haar nieuwe solo-single 'Dancing With You', die ze omschrijft als "een stukje glinsterende Balearen-geïnspireerde Sueño euforische house."